Mi a duális képzés?

Ha a duális képzést választod, rögtön a tanulmányaid megkezdésével párhuzamosan elkezdődik a szakmai gyakorlatod is. A szorgalmi időszakban a hagyományos képzést végző csoporttársaiddal együtt részt veszel a tanórákon. A vizsgaidőszakban nem csak tanulsz és vizsgákra jársz, hanem dolgozol is. A munkádért fizetés és szabadság is jár, pont úgy, ahogy a cég többi munkavállalójának. A duális képzéssel tanulmányaid végére diplomád és több éves szakmai tapasztalatod lesz. Sőt! Ha jól teljesítesz, arra is számíthatsz, hogy a gyakorlati helyed állást is kínál neked. A partner cég érdeke az, hogy ha már „kitanítottak”, a későbbiekben náluk dolgozz.

Jelentkezés a duális képzésre

Amennyiben duális képzés keretében szeretnél tanulni, a központi felvételi jelentkezést követően jelentkezned kell az általad választott intézmény duális képzési partnerszervezetéhez is (akár többhöz is lehet).

A duális képzési formáról a http://www.dualisdiploma.hu/ oldalon is tájékozódhatsz.

Kiválasztás, bekerülés a duális képzési rendszerbe

Minden vállalat a saját kiválasztási módszere szerint dönt arról, kit vesz fel a duális képzési rendszerébe. Arra is lehetősége van a vállalatnak, hogy már az előzetesen beküldött dokumentumok alapján megszűrje a jelentkezőket, személyes találkozás nélkül. A kiválasztott és sikeresen felvételizett hallgatóval a vállalat a 230/2012. (VIII. 28.) Korm. rendelet 5. fejezet 17. §-a alapján hallgatói szerződést köt.

A duális képzés tartalma

Az államilag szabályozott, minőségi kritériumokkal garantált rendszerben az együttműködési megállapodás megkötése mellett a vállalat elkészíti a tantervhez illeszkedő gyakorlati időszak képzési programját (a vállalati képzési programot), amelybe a vállalat szakemberei beépítik az elvárt ismereteket, kompetenciákat, amelyeket a frissen, hagyományos képzésben végeztek esetében eddig hiányoltak.

A vállalati képzési program részeként a hallgató értékelésére vonatkozó kritériumok is meghatározásra kerülnek. A duális képzéshez csatlakozó cégek lehetőséget kapnak arra, hogy saját szakmai igényeik szerint alakítsák ki leendő munkatársaik felkészítését.

A vállalatnál eltöltött időszak képzési tartalma négy komponensből tevődik össze:

  • Specializált emélet
  • Gyakorlat, konkrét üzemi/vállalati gyakorlati feladatok keretében
  • Önálló, projekt jellegű szakmaspecifikus munkák
  • Kompetencia- és készségfejlesztések (pl. vezetési készség, kommunikációs gyakorlat, projektvezetés).

A gyakorlati oktatást végző vállalat gondoskodik a gyakorlati munka oktatásához szükséges technológiai háttérről (gépek, eszközök, berendezések, segédanyagok). Önértékelést végez, amelyet a Duális Képzési Tanács minőség-ellenőrzés keretében kétévente ellenőriz.

  • Az egyetemi képzés anyagai a hagyományos nappali és a duális rendszerű képzések esetén azonosak. Ezen felül a duális képzésben résztvevő hallgatónak teljesíteni kell a vállalat saját, egyedi képzési tantervét is.
  • A duális képzésre vonatkozó részletes eljárási szabályokat a Tanulmányi Ügyrend szabályozza.

A duális képzés időtartama

A vállalati képzési szakasz időtartama, vagyis a hallgatók vállalatnál eltöltött ideje el kell hogy érje az intézményi szakaszok összes idejének legalább 80%-át. Ezt az arányt a teljes képzési időszakra vonatkozóan kell értelmezni, azzal a megkötéssel, hogy minden (indokolt esetben kettő) elméleti szakaszt egy gyakorlati szakasznak kell követnie.

  • Ez azt jelenti, hogy a duális képzésben részt vevő hallgatók a szorgalmi időszakot a „hagyományos” nappali munkarendű hallgatókkal együtt teljesítik egyetemünknél, ez az intézményi szakasz.
  • Ezt követően részt vesznek a vállalati szakaszban történő oktatásban és gyakorlatban.
  • Éves szinten az egyetemi, elméleti oktatással 2x14 hetet, a vállalatoknál pedig 24 hetet (amely tartalmazza a 4 hét szabadságot is) kell eltöltenie a hallgatónak.
  • A vállalatnál kell teljesíteni a képzéshez kapcsolódó szakmai gyakorlati időszakot is.

Kérdések-válaszok a duális képzésről

Mi az a duális képzés?

Államilag szabályozott, minőségellenőrzés által garantált képzési forma, melynek során a szakterületeden gyakorlatot szerzel egy cégnél, így akár 3 év tapasztalattal rendelkezel diplomád átvételekor.

Hogy fogok levizsgázni, ha dolgoznom kell a duális képzés közben?

A szorgalmi időszak ugyanúgy zajlik, mint a hagyományos képzés során. A különbség a vizsgaidőszakban van, ahol a duális képzésben résztvevő hallgató párhuzamosan gyakorlaton, tréningen van. Ezért a vizsgáit előbb is leteheti, jó dolgozatokkal a jegyet megszerezheti, vizsgákat spórolhat meg. A vizsgákon való részvételt a cég biztosítja.
A cég kapcsolatot tart a képző intézménnyel, az elmélet mellett megismerkedsz a gyakorlattal. Ez a vizsgán is jól jöhet, könnyebben megérted az elméletet.

Hogyan jelentkezhetek duális képzésre?

Amennyiben felvettek arra a szakra ahová jelentkeztél, ezt követően tudsz duális képzésre jelentkezni. A duális képzésre közvetlenül a cég válogatja ki a hallgatókat, ha nem kerülsz be, hagyományos rendszerben tanulhatsz.

Milyen előnyei vannak a duális képzésnek?

Szakterületeden szerezhetsz gyarkorlatot, fizetést kapsz. Amennyiben összhangban van  a cég elvárása a teljesítményeddel, akár hosszútávú munkaszerződésre is számíthatsz. Mivel a teljes képzési időd alatt párhuzamosan szerzel szakmai tapasztalatot, a diplomád átvételekor több éves gyarkorlattal kereshetsz állást, nem számítassz pályakezdőnek. Ha elégedett veled a duális partner, lehet hogy állást sem kell keresned, mert kapsz egy állásajánlatot is a diplomád mellé.

Mi a különbség a duális és a kooperatív képzés között?

A duális képzés: részletesen kidolgozott, államilag szabályozott, minőség szempontjából ellenőrzött, komplett, a teljes tanulmányi időszakra vonatkozó gyarkorlatorientált képzés, amely közben munkaszerződést és fizetést is kapsz. A képzéssel párhuzamosan, a teljes képzési idő alatt szerzel szakmai tapasztalatot szakterületeden, amellyel olyan előnyre teszel szert a munkaerőpiacon, amelyre a hagyományos és a kooperatív képzésben nincsen lehetőség.

A kooperatív képzés: lazább, az intézmény által szabályozott, elméleti és gyakorlati képzésben történő, együttműködési megállapodás kereteiben lévő lehetőség. Itt minden egyes megállapodás a cég és az intézmény között egyedi. Így a minőség és a tartalom is minden egyes esetben más, az előnye egyben a hátránya is lehet, a nagyfokú szabadság és rugalmasság. A kooperatív képzési partner ösztöndíjat biztosít számodra az együttműködés idejére. A kooperatív képzésben a gyakorlatot csak a 7. vagy 8. félévben kezded el, míg a duális képzésben ez a tanulmányaid elejétől, azzal párhuzamosan történik.